۱۳۸۶ بهمن ۹, سهشنبه
جان مک کین و هیلاری کلینتون؛ فاتحان فلوریدا
البته این که این آمار در بسیاری از این ایالات تکرار شوند واقعا قابل پیش بینی نیست چون همانطور که پیشتر اشاره کردم اصولا در فلوریدا رقابتی صورت نگرفت و بهمین دلیل نمی توان به این ارقام بصورت صد در صد اتکا کرد. در هر صورت باورم بر این است که هیلاری کلینتون به تغییر پوشش خبری که با پیروزی در فلوریدا حاصل شد نیاز داشت تا به تقویت روانی تیم و طرفداران خود بپردازد. در حال حاضر او به مانند جان مک کین، در فاصله کمتر از یک هفته مانده به Super Duper Tuesday در نظر سنجی های اکثر ایالات مهم از رقبای خود پیش است، ولی باید در نظر داشت که بسیاری از این نظر سنجی ها قبل از شکست او در کارولینای جنوبی و اعلام پشتیبانی تد کندی از اوباما انجام شده و در نتیجه تأثیر این دو عامل بر روی افکار عمومی مشخص نیست. البته در انتخابات امشب تنها نیمی از رآی دهندگان حمایت کندی را مهم می دانستند که از این بین، 47 درصد به اوباما و 40 درصد به کلینتون رأی دادند و این نیز می تواند کمپ کلینتون و طرفدارانش را تا حدودی آرام کند.
فردا شب با اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تصاحب نماینده در انتخابات دموکراتها در روز سه شنبه بزرگ که کمی پیچیده تر از مدل جمهوریخواهان است و آخرین نظر سنجی ها با شما خواهم بود. اگر مورد و یا سوال خاصی نیز در ذهن دارید حتما کامنت بگذارید تا درباره اش توضیح دهم.
۱۳۸۶ بهمن ۸, دوشنبه
۱۳۸۶ بهمن ۶, شنبه
بازگشت بزرگ باراک اوباما
خشایار خیرخواه - تورنتو
پیروزی بزرگ باراک اوباما در انتخابات امشب در ایالت کارولینای جنوبی فراتر از هر آنچه بود که نظر سنجی ها پیش بینی کرده بودند. اوباما امروز هیلاری کلینتون را با اختلاف 28 درصد شکست داد که این رقمی فوق العاده است، حتی با در نظر گرفتن این نکته که کمی بیش از نیمی از جمعیت رأی دهنده کارولینای جنوبی سیاه پوست بودند.
امروز حدود 80 درصد سیاهان و 25 درصد سفیدها به اوباما رأی دادند که درصد رأی سفیدپوستان به نسبت برای او بد نیست، اما آنچنان خوب هم بشمار نمی رود. در بین زنان سیاهپوست، کلینتون با اختلاف فراوان مغلوب اوباما شد، اما در بین زنان سفید پوست او بر اوباما غلبه کرد. در کل اوباما کلینتون را در بین زنان با اختلاف 24 درصد پشت سر گذاشت.
سوالی که دیشب مطرح کردم این بود که آیا پیروزی اوباما در کارولینای جنوبی او را دوباره به پیشتاز بلامنازع حزب دموکرات بدل می کند؟ با این پیروزی بزرگ و فراتر از حد انتظار شاید پاسخ به این سوال آری باشد. اما فراموش نباید کرد که روز سه شنبه دموکراتها در فلوریدا پا به پای جمهوریخواهها رأی خواهند داد و درست است که رأی آنها تأثیری در نتیجه نهایی ندارد، اما می تواند از لحاظ روانی به برنده کمک کند. نکته دیگر این است که تا روز سه شنبه بزرگ حدود 10 روز و یک مناظره دیگر باقی است و در این فاصله همانطور که تا بحال دیده ایم اتفاقات فراوانی می تواند رخ دهد که بر نتیجه رقابتهای سنگین روز 5 فوریه تأثیر بگذارد.
با وجود این امشب شب اوباما است و او اکنون فرصت طلایی ای در اختیار دارد که در چند روز آینده از این پیروزی خیره کننده خود نهایت استفاده را ببرد و رقابت را به زمین کلینتون در ایالتهای نظیر نیویورک، نیو جرسی، کالیفرنیا و مینسوتا بکشاند. اوباما یکبار مشاهده کرد که پیروزی در یک ایالت تضمینی برای بردن در ایالتهای دیگر آنهم در کشوری به وسعت آمریکا که در آن هر ایالت بافت و دینامیک خاص سیاسی و اقتصادی خود را دارد نیست.
اما آیا شکست سنگین امشب در کارولینای جنوبی می تواند به اندازه شکست آیوا برای هیلاری کلینتون دردسر ساز باشد؟ مطمئن نیستم. به نظر می آید کمپ کلینتون که از ابتدای هفته پیش می دانست در کارولینای جنوبی بازنده خواهد بود به نوعی با بیرون بردن هیلاری از این ایالت و قرار دادن بیل کلینتون و سخنان بحث بر انگیز او در کانون توجهات و همینطور با پر رنگ کردن مسأله نژاد (race) در رقابتهای انتخاباتی توسط او به نوعی دست یه یک ریسک سیاسی بزرگ زد و در راه پیروزیهای عمده در روز Super Duper Tuesday کارولینای جنوبی را قربانی کرد. آیا این استراتژی جواب خواهد داد؟ باید حداقل تا سه شنبه این هفته و نتایج فلوریدا منتظر بمانیم.
نکته آخر اینکه از همین امشب است که دوباره آگهی های ترحیم زندگی سیاسی بیل و هیلاری کلینتون رسانه ها را پر کند. با توجه به این شور و شعفی که هر بار نه فقط در بین بسیاری از فعالان سیاسی و نخبگان حزب دموکرات بلکه در بین رسانه های تصویری و نوشتاری متمایل به هر دو حزب از شکست هیلاری ایجاد می شود (در اتاق خبر CNN امشب تقریبا جشن به پا شده بود) اصولا دارم کم کم به این فکر می افتم که آیا پیروزی هیلاری در نهایت --حتی در انتخابات ماه نوامبر-- با این جو منفی سنگینی که بر ضد اوست--به غلط یا به درست--واقعا برای او و ایالات متحده ارزشش را دارد یا خیر. پاسخ به این سوال را هم به باور من تا ده روز دیگر رأی دهندگان نیمی از ایالات متحده روشن خواهند ساخت.
در خبرهای دیگر:
فرماندار فلوریدا امشب از جان مک کین حمایت کرد.
کارولین کندی دختر جان اف کندی امشب در مقاله ای در نیویورک تایمز با عنوان "اوباما: رئیس جمهوری همانند پدرم" از باراک اوباما حمایت کرد.
۱۳۸۶ بهمن ۵, جمعه
باراک اوباما و انتخابات کارولینای جنوبی: اوج گیری دوباره یا آغاز یک پایان؟
۱۳۸۶ بهمن ۴, پنجشنبه
حمایت نیویورک تایمز از هیلاری کلینتون و جان مک کین
آخرین تحولات در انتخابات مقدماتی آمریکا
۱۳۸۶ دی ۳۰, یکشنبه
تو چه می دانی شام غریبان چیست اگر شام غریبانه خانه ابراهیم را ندانی؟
به نویسنده این مطلب فوق العاده درود فراوان می فرستم. اصل نوشته را اینجا بخوانید.دلمان به عاشورایی خوش است که دیگر هیج چیزی از پیام حسین در آن نمانده است. جز پوست. جز نذری و ناهار ظهر عاشورا. جز دسته های رنگارنگ خودنمایی. جز روضه خوانی بی خون. جز مداحی های پوچ. اوف بر این شیعیان که زنجیر می زنند و قمه بر می دارند و کلام حقی نمی توانند گفت و سوالی نمی توانند کرد و حقی را پاس نمی توانند داشت و هر غلطی را توجیه می توانند کرد. عاشورای امسال روز شرمندگی بود. آن زیارتنامه خوانی به چه کار می آیدت که لعنت می خوانی بر هر که حسین را کشت و یا شنید که کشته شده و راضی بود وقتی خودت یا چنانی که از دنیا بی خبری و نمی دانی جوان کشی راه انداخته اند و یا می شنوی که جوانی کشته شد به جور و ساکت و راضی می مانی؟ تو چه می دانی شام غریبان چیست اگر شام غریبانه خانه ابراهیم را ندانی؟ خانه زهرا را ندانی؟ یا اصلا قصه را ندانی؟